Dagens bästa tips!

Dagens bästa tips, eller kanske snarare påminnelse är att Enya är den bästa pluggmusiken. Det slår faktiskt allt. Får väl ta och tacka Stefan då.

Går i genom allt här inför tentan och imorgon och jag måste ju säga att det känns helt okej. Mycket bättre än inför förra tentan i Bild och Form. Det känns både logiskt och intressant så det underlättar ju måste man ju säga (ord man ska undvika i den här meningen; så, ju, man och ju igen). Tänk på det!

Är lite orolig inför repotaget och intervjun som ska göras till nästa vecka bara. Har varken bestämt intervjuperson eller repotageplats...känns som att det är hög tid nu kanske.





Måste bara älska hans röst! Så jävla bra!




Tröttnar aldrig på den här låten! "I keep your photograph and I know it serves me well..."




En klassiker...

Alla dessa tre låtar har visserligen hängt i ganska länge för mig men jäklar så bra dom är! Det är såna låtar som man blir väldigt glad när man inser att man har glömt bort dom i några månader.

Fyfan vad vidrigt!

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1798142/han-tvingades-se-sin-son-drunkna

Helvete att stå in för det valet...


Sliten dag...

Helskotta så sliten jag har varit idag...tyngsta bakfyllan på länge. Kan dock inte ha prickat in den bättre. Först Everton - Liverpool, sedan Arsenal - Chelsea och sist men absolut inte minst Barcelona - Real Madrid. Fan helt underbart att resultaten också gick min väg. Även om jag är Liverpoolfan uti i fingerspetsarna erkänner jag att jag tog oskulden av min nyinköpta Zlatan-tröja till El Clásico. Det fick det vara värt, fasen så underbart det är att ha svenskar som tillhör absoluta världstoppen i både fotboll och tennis nu...gillar't starkt!

Jaha ja, gårdagen då. Först och främst måste jag varna världen för att man får inte vara för blåögd. Det går inte att lita på vem som helst, rätt vad det är så sätter dom kniven i ryggen på en och vrider om. Det fick jag lära mig igår. Men jag fick det också bekräftat (eller det visste jag ju innan också) hur många oerhört goda vänner jag har fått här i Kalmar, människor som man faktiskt kan lita på. Inspirerad av Troja (som går på tv för tillfället) så slänger jag väl ut klyschan att man får tacka gudarna för det.
För en gångs skull var det faktiskt en riktigt rolig och galen efterfest igår...även om låtarna på spotify kanske byttes lite väl fort emellanåt blev det ett jäkla drag med sång (snarare skrik) och dans. Det var riktigt skoj!

Denna vecka kommer att bli stressig som bara den. Först tenta på tisdag och sedan ska ett repotage vara klart till på måndag och jag ska även göra praktiska tentan i bild och form då. Den tentan jag missade på grund av att jag var i Barcelona. Apropå repotage har jag fortfarande inte kommit på någon plats att göra det på. Funderar lite på att gå på en gudstjänst. Även om jag inte är i närheten av troende så är det en alldeles speciell känsla i en kyrka. Gäller bara att kunna försöka förmedla den känslan i text också.

Mycket apropå här men apropå skrivande och texter så kommer ju min krönika i Östran som jag har skrivit publiceras på fredag. Faktiskt riktigt nöjd över den så den måste jag göra lite reklam för. Ämnet för krönikan är dejting. Dock lite smått orolig över hur den här töntiga bylinebilden kommer att se ut på mig i tidningen bara. För det första så är ju bilden enorm och för det andra så tycker jag verkligen inte om att vara med på kort. Jag gör mig själv inte rättvisa på kort...

Jag och Erik satt och funderade lite på storslagna låtar i filmer och kom nog bara på tre stycken där igår. Först Gladiator theme med Lisa Gerrard och Hans Zimmer...




Den här kan vara den mest storslagna låten jag vet faktiskt. Videon till låten här är också sjuuukt sentimental och tårdrypande.

Hittade också en liveversion, kanske inte är den absolut mest galna konserten att gå på men jäklar vilken gåshud jag skulle få av att höra den här låten live.




Men andra filmen var naturligtvis Titanic och "My Heart will go on" med Celine Dion...tror inte den behöver läggas upp här direkt...

Sedan tredje var Braveheart och nu i min ensamhet här kom jag just på några av låtarna i Sagan om Ringen och sedan en hel drös av disneyfilmer. Lejonkungen har ju några låtar men kanske framför allt Prinsen av Egyptens theme song.





Kan inte bli dåligt med två sångerskor av den här klassen.



Snodde precis ett underbart citat av en skön Kirunabo vi träffade nere på EM i Innsbrück.

”Det är fantastiskt: säg till honom att han är Pelé och skicka in honom igen”. (Partick Thistles tränare John Lambie till sin fysioterapeut efter att spelaren Colin McGlashen fått hjärnskakning och inte visste vem han var.)

Hehe, säger både lite om brittisk humor och skottsk hårdhet.

SPIIK:s innebandy...

Ja, jävlar vilken kväll det var igår. Var länge sedan jag var så utmattad fysiskt som igår kväll (senast måste ha varit någon badmintontävling där jag gått långt i både singel och dubbel). Fyfan vad vi slet och kämpade och vi gjorde det framgångsrikt...vi förlorade två matcher, först mot vinnarna i turneringen i gruppen och sedan logiskt nog också torsk mot dessa i finalen. Trots att vi ledde med 3-0 i finalen och förlorade med 4-3 på sudden så var vi alla grymt nöjda med vår insats. Riktigt skoj var det faktiskt! Dom flesta var trevliga mot varandra och grabbarna som vann turneringen var verkligen värda det. Dom var med förra året också och då torskade dom istället finalen så det kanske var deras tur, dom kom ju trots allt från Jönköping.

Något annat som var intressant var att jag tror grabbarna hade tagit med sig varenda människa hemifrån för det blev ett jävla tryck på finalen. Trots att turneringen spelades i Kalmar så hade vi bara ett fan i Viktor. Viktor var dock oss trogen och var hela hallens bästa fan. Vill också berätta om hur mycket manlig kärlek vi upplevde under kvällen...alla skulle fram och kramas. Väldigt oklart om folk uppskattade våra kramar efteråt dock...kika på färgen...



Slutade med att rätt många i hallen var blåa...Också oklart är hur den här bilden blev som den blev. Tanken var att vi skulle stirra in i kameran och se farliga ut...tror minsann att vi inte riktigt lyckades med det.

Idag blir det sittning med alla från turneringen, vi ska tydligen också hyllas då vi blev det bästa laget från Kalmar. Lite skoj för mig var också att det var ett gäng ingenjörer från Gävle som var med i turneringen. Dock kände jag ingen men ändå.

Efter sittningen blir det en till förfest hos Danielsson. Kan låta slentrianmässigt men det är det fan inte, blir alltid skoj på dom. Nej, nu måste jag avsluta det här så jag hinner se en till film med Johan Falk innan det blir lite plugg. Riktigt bra skit faktiskt! Rekommenderar starkt.

Tjingeling...

Bra start i livet...

Jävlar vilka människor det finns alltså...en 12- och en 13-åring misstänka för våldtäksförsök i Borås...hur kommer deras brottsregister se ut om 20 år? Jag tror inte jag vill veta faktiskt. Här är en länk till det...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6197180.ab



Detta kommer bli en bra dag! Ska snart ner på stan och snacka lite med kalmarhem och sedan köpa turkosa kläder till SPIIK:s innebandyturnering ikväll. Drömmen vore att få tag på en turkos kjol på någon second hand affär. Det måste fläkta skönt kan jag tycka.

Apropå, klä ut sig till fester. Jag tycker verkligen det är grymt kul för det blir på något sätt mer fest då. Dock, tycker jag att det kanske har blivit lite väl mycket av den varan på senaste tiden...fan man har ju inte råd.
Blir tre helger i rad här nu ju...först fyllan i villan, sen SPIIK:s innebandy och nästa helg är det 90-talstema på shoregalan.



När klockradion började låta vid 10 imorse blev jag ruggigt less. Jag hade glömt att byta kanal från 98,6 (lyssnade ju på The Evening Show med Henke och Erik igår kväll). Fick nog höra den tröttaste radioprataren någonsin. Jag var helt säker på att han skulle somna. Men plötsligt så händer det! Han sätter igång "Faritytale of New York" med The Pogues...vilken fantastisk jullåt! 

  

Lite roligt att gå igenom texten till låten faktiskt...tänk att denna underbara jullåt innehåller denna textrad:

"You're a bum
You're a punk
You're an old slut on junk
Lying there almost dead on a drip in that bed
You scumbag, you maggot
You cheap lousy faggot
Happy Christmas your arse
I pray God it's our last"




Efter "Fairytale of New York" satte den trötta gubben på 98,6 också igång den svenska versionen av låten...inte alls lika bra iofs men alltid lika kul med Nordman kan jag tycka...


Bitter man...

Är det verkligen tillåtet att ta 1300 kronor för en tur o retur biljett till Gävle? Det är fan inte okej alltså. Man blir less på denna ständiga dubbelmoral i detta kapitalistiska samhälle (erkänner dock att jag är lika mycket kolsupare jag med)! Det är ett jävla tjat om att man ska undvika bil och flygplan för miljön skull men man har då aldrig tänkt på att det kanske kan vara dags att sänka tågpriserna? Jobba på att det nyligen avskaffade monopolet ska luckras upp och gynna för fler bolag att starta en verksamhet! Öka konkurrenskraftigheten! Det därför som Sebastian i klassen betalar 1000 spänn tur o retur till Las Palmas med flyg. För att konkurrensen är så pass stor som den är.

Ska det kosta så här mycket att ta sig hem känner jag fan att jag kan skita i det i framtiden...det blir väl bara över jul och sommar isåfall. Nej, inte okej!

Nej, nu måste jag hitta på något skoj för att lätta på stämingen...

Bockbränning i vinter...vem är på? Tycks dock inte gå att få in klippet här nu men det är iaf en underbar scen från filmen Black Jack som utspelas i Gävle...dom bränner bocken.

http://www.youtube.com/watch?v=No-tTXLMReo&feature=related

Måste ju säga att jag ändå längtar till söder (där bocken står) och en riktig vinter...det är vackert. Lite roligt med låten "Bocken brinner" också...

http://www.youtube.com/watch?v=tnSXd1qX7RQ


En blogg i Kalma..

Trots att klockan nu börjar närma sig 01:30 sitter jag här och tänker försöka rättfärdiga min nystartade blogg. Jag har ju faktiskt redan en annan blogg men den väljer jag att hålla hemlig. Troligen kommer jag aldrig använda den mer eftersom det kanske finns lite väl mycket goa detaljer i den. För mig har den dock ett högt nostalgivärde. Jag fastnar både gärna och ofta i gamla inlägg.

Aja, tillbaka till ämnet...Vad ska jag skriva om här då? Ja, det vet jag inte själv egentligen...det som faller mig in. Blir nog en hel del länkar med musik, videoklipp och nyhetsartiklar. Men också mer om mitt eget liv. Får dock hoppas på att ågreninläggen efter krogkvällarma inte dyker upp här. Tipset är att kika tidigt på söndagsmorgnar. Kan bli väldigt spännande vill jag lova, fråga min kära vänner i Gävle. Äh, hur som helst kommer jag väl att skriva om det som berör på ett eller annat sätt här.

Varför skriver jag? Jo, för att jag är sjukt egotrippad! Eller åtminstone lite. Sedan ska man också veta att skriva ner tankar och idéer är (efter att, en mörk natt i valfri bil, ensam cruisa runt med galet hög musik) den bästa terapin. Eller åtminstone är det så för mig.

Eftersom jag är oerhört trött (!) tänkte jag dela med mig av min sovlista på Spotify. Bra skit vill jag lova... Söööva!

Här har ni Göran Persson förresten...






...och om du känner att du har någon anledning att spy bör du titta på den här videon som en vän visade mig.







Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0