Lite kort så...

Jäklar vad slö jag har varit idag. I och för sig har jag hunnit med att tvätta men annars har jag inte spänt många muskler. Jäkligt skönt faktiskt. Två filmer har jag hunnit med också. "Taking Chance" och "And when did you last see your father". Två filmer som, precis mig, var ganska sega. Jag tänker inte dela ut något toppbetyg men jag var extra blödig idag och då passar sig såna här filmer. Åtminstone "Taking Chance" med Kevin Bacon, gillar karln starkt. Den berörde verkligen. En högt uppsatt marinsoldat som tar åt sig uppgiften att eskortera hem en soldat som blivit dödad i Irak. Är nog svårt för oss svenskar, som inte är vana vid krig, att sätta sig in hur familjer som blir drabbade faktiskt har det. Eller egentligen hur ett helt land har det. Vi är ganska snabba på att kritisera och döma USA, "ni har ju själva valt det", men det är ju rätt många som inte har det. Familjer till soldater till exempel. Den här filmen handlar just om hur Irakkriget påverkar befolkningen hemma i USA. Som skrivet, må hända att jag är blödig men den var sevärd, helt klart. Sedan tar man ju till sig det ännu mer när filmen är baserad på en verklig händelse och Chance Phelps, som är den döda soldaten i filmen, blev också dödad på riktigt.

Sedan måste jag väl kommentera Liverpool - Arsenal också förstår jag. Suck, suck, suck. Jag tror inte riktigt folk förstår hur illa jag mår när Liverpool torskar. Känslan går inte riktigt att beskriva. Bra mår jag inte i alla fall. Särskilt inte med massa hånfulla kommentarer. Jag har bestämt mig för att aldrig mer svara på sms eller FB-chatten när någon vill jävlas. Jag är medveten om att det låter oerhört fånigt och framför allt väldigt perspektivlöst (det ordet måste jag precis ha uppfunnit), men det bara är så helt enkelt. Funderar för övrigt på att byta intresse nu. Vad kan ersätta fotbollen? Frisbeegolf? Curling? Eller varför inte glömma sportens värld helt och börja med fågelskådning? Öland lär ju vara en fågelskådares paradis vad jag har hört.

Fasen så stressigt jag får det den här veckan också nu. Efter att förra kursen tog slut förra veckan tänkte man ju att det skulle lugna ner sig nu. Men icke! Har deadline på stora artikeln till Östran på onsdag kl 12. Tror det blir en intervju med en muslim om hur det är att leva som muslim i Sverige. Känner mig dock inte särskilt insatt i Islam överhuvudtaget. Känns som att det är A och O att kunna det om jag ska kunna ställa vettiga frågor. Blir väl en snabbläsning på wikipedia kanske.

Nä, nu är det dags att kasta in handduken (förlåt för klyschan) och hooka upp med Mr. Blund. Jag är sjukligt trött för tillfället nästan...

Tänkte dela med mig av ännu en riktigt bra låt här faktiskt. Maja, kör bara! Även om ryktena säger att du är ett jävla as.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0