Sliten dag...

Helskotta så sliten jag har varit idag...tyngsta bakfyllan på länge. Kan dock inte ha prickat in den bättre. Först Everton - Liverpool, sedan Arsenal - Chelsea och sist men absolut inte minst Barcelona - Real Madrid. Fan helt underbart att resultaten också gick min väg. Även om jag är Liverpoolfan uti i fingerspetsarna erkänner jag att jag tog oskulden av min nyinköpta Zlatan-tröja till El Clásico. Det fick det vara värt, fasen så underbart det är att ha svenskar som tillhör absoluta världstoppen i både fotboll och tennis nu...gillar't starkt!

Jaha ja, gårdagen då. Först och främst måste jag varna världen för att man får inte vara för blåögd. Det går inte att lita på vem som helst, rätt vad det är så sätter dom kniven i ryggen på en och vrider om. Det fick jag lära mig igår. Men jag fick det också bekräftat (eller det visste jag ju innan också) hur många oerhört goda vänner jag har fått här i Kalmar, människor som man faktiskt kan lita på. Inspirerad av Troja (som går på tv för tillfället) så slänger jag väl ut klyschan att man får tacka gudarna för det.
För en gångs skull var det faktiskt en riktigt rolig och galen efterfest igår...även om låtarna på spotify kanske byttes lite väl fort emellanåt blev det ett jäkla drag med sång (snarare skrik) och dans. Det var riktigt skoj!

Denna vecka kommer att bli stressig som bara den. Först tenta på tisdag och sedan ska ett repotage vara klart till på måndag och jag ska även göra praktiska tentan i bild och form då. Den tentan jag missade på grund av att jag var i Barcelona. Apropå repotage har jag fortfarande inte kommit på någon plats att göra det på. Funderar lite på att gå på en gudstjänst. Även om jag inte är i närheten av troende så är det en alldeles speciell känsla i en kyrka. Gäller bara att kunna försöka förmedla den känslan i text också.

Mycket apropå här men apropå skrivande och texter så kommer ju min krönika i Östran som jag har skrivit publiceras på fredag. Faktiskt riktigt nöjd över den så den måste jag göra lite reklam för. Ämnet för krönikan är dejting. Dock lite smått orolig över hur den här töntiga bylinebilden kommer att se ut på mig i tidningen bara. För det första så är ju bilden enorm och för det andra så tycker jag verkligen inte om att vara med på kort. Jag gör mig själv inte rättvisa på kort...

Jag och Erik satt och funderade lite på storslagna låtar i filmer och kom nog bara på tre stycken där igår. Först Gladiator theme med Lisa Gerrard och Hans Zimmer...
Den här kan vara den mest storslagna låten jag vet faktiskt. Videon till låten här är också sjuuukt sentimental och tårdrypande.

Hittade också en liveversion, kanske inte är den absolut mest galna konserten att gå på men jäklar vilken gåshud jag skulle få av att höra den här låten live.
Men andra filmen var naturligtvis Titanic och "My Heart will go on" med Celine Dion...tror inte den behöver läggas upp här direkt...

Sedan tredje var Braveheart och nu i min ensamhet här kom jag just på några av låtarna i Sagan om Ringen och sedan en hel drös av disneyfilmer. Lejonkungen har ju några låtar men kanske framför allt Prinsen av Egyptens theme song.

Kan inte bli dåligt med två sångerskor av den här klassen.Snodde precis ett underbart citat av en skön Kirunabo vi träffade nere på EM i Innsbrück.

”Det är fantastiskt: säg till honom att han är Pelé och skicka in honom igen”. (Partick Thistles tränare John Lambie till sin fysioterapeut efter att spelaren Colin McGlashen fått hjärnskakning och inte visste vem han var.)

Hehe, säger både lite om brittisk humor och skottsk hårdhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0